Voeding


Bij  het kiezen van voer heeft u een aantal optie's, u kunt ervoor kiezen om brokken of blikvoer te geven of u kiest ervoor om zelf het voer voor de hond te maken.

In alle gevallen geld dat u er wel op dient te letten dat het een volledig voer is.

Als u uw hond blikvoer geeft of diner dan zult u rekening moeten houden met het onderstaande.

Het voedsel mag niet te warm of te koud zijn, de beste temperatuur is kamertemperatuur. Verwijder het resterend voedsel na ongeveer een half uur. Bedorven voedsel geeft diarree en trekt vliegen aan. Bewaar geopende blikken en zelf klaargemaakt voedsel niet langer dan twee dagen in de ijskast. Was na elke maaltijd de etensbak uit met heet water om bacterievorming te voorkomen.
Er moet altijd een bak met fris water in het bereik van de hond staan, zodat hij op ieder moment zijn dorst kan lessen. Laat de hond rustig en ongestoord eten en drinken.


Sterk gekruid voedsel kan de nieren van uw hond aantasten. Zoetigheden tasten de tanden aan en doen uw hond verdikken, chocolade kan zelfs dodelijk zijn voor uw hond. Als uw hond chocolade eet dan komt hierbij
theobromine vrij, hierdoor treed bij een bepaalde hoeveelheid een hartstilstand op.
Overgewicht remt de normale ontwikkeling van het beendergestel van uw jonge hond. Ook op latere leeftijd heeft overgewicht zijn gevolgen : b.v. hartproblemen.

 

Omhoog